53.Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri

53. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali Güreş Ağası Süleyman Kubur ve Doğanşar Derneğinin katkılarıyla ve kıymetli misafirlerimizin katılımlarıyla 18 Ağustos 2018’de gerçekleştirildi.İlçe stadyumunda düzenlenen Doğanşar 53. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali; Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Doğanşar ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 53. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali programına güreşlerle devam etti. Er meydanında kıran kırana geçen mücadeleleri izlendi. Bu yıl 53’ncisi düzenlenen ve son derece çekişmeli geçen güreşlerde 150 sporcu yarıştı. 53. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak 2018 Güreş Ağası Süleyman Kubur olurken, 2019 Güreş Ağası 50,000 TL ile Dünya Ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet AYIK oldu. Güreşlerde Baş Pehlivan Ödülünü Erzurum ilimizden Kenan GÖL aldı.Festivale  çok sayıda Doğanşar halkı ve misafirler katıldı.İlçemizde düzenlenen festivalin 2. Gününde konser programı düzenlendi. Programda birbirinden değerli sanatçılarımız yer aldı. Vatandaşlarımız halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. 53. Düzenlenen Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali böylece son buldu. Doğanşar Derneği olarak uzaktan ve yakından gelerek bizleri bu organizasyonda yalnız bırakmayan, tüm hemşerilerimize ve misafirlerimize, emeği geçen DERNEK VE VAKIF yöneticilerimize,  katkıda bulunan 2018 güreş ağası ve iş adamı Süleyman Kubur beye teşekkür ederiz.