51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri

51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali, Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Sayın İsmet YILMAZ’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Doğanşar ilçesine gelen TBMM Başkanı Sayın İsmet YILMAZ’ı ilçe girişinde Valimiz Sayın Âlim BARUT, Kaymakam Ömer Faruk KALA, Belediye Başkanı Necdet Oktay KARAMAN, il ve ilçe protokolü üyeleri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

İlçe stadyumunda düzenlenen Doğanşar 51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan TBMM Başkanı Sayın İsmet YILMAZ: “Son zamanlarda ülkemizin bu zor döneminde, bu tür etkinliklerin yapılmamasını düşünen kardeşlerim de oluyordur. Zor günlerde daha güçlü olmamız lazım, daha güçlü olmak içinde birlik içinde olmamız lazım. Güçlü olmak için millet olarak, bir olmak, beraber olmak gerekir. Birlik ve beraberliğimizi ve aramızdaki muhabbeti artıran etkinliklere bugünlerde daha çok önem vermeliyiz. Biz, bir ve beraber oldukça, güçlü oldukça bu ülke üzerine plan kuranların planını boşa çıkartacağız. Hesap yapanların hesabını bozacağız. Ama bunun için tek şartımız, birliğimiz ve beraberliğimizi devam ettirmemizdir. Coğrafyamız kaderimizdir. Yaşadığımız bu coğrafyaya sahip olmanın bir bedeli var. Biz bu bedeli Malazgirt’ten bu yana şehitlerle, gazilerle ödüyoruz. Allah onların hepsinden de razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum, minnetle borcumuzu ifade ediyorum ve hayırla yad ediyorum. Ama bilin ki bundan sonra da bu topraklarda, ‘Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ düsturuyla her zaman can vermek isteyenler de olacaktır. Gün safları sıklaştırma, ayrılığa düşmeden birlik olma günüdür.’’ dedi.

Sivas’ta görev yapmaktan duyduğu memnuniyetini belirten Valimiz Sayın Âlim BARUT da konuşmalarında “Türk’ün adını güreşte dünyaya duyuran Ahmet AYIK gibi bir güreşçimizin bu topraklarda yetişmesi bizleri fevkalade memnun etmiştir. Bu topraklar tarihin her döneminde birlik ve beraberlik içinde olmuştur. Bu tür etkinlikler de beraberliğimizi pekiştirmektedir. Doğanşar 51. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivalinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Sayın Yılmaz’a, dünya ve olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık günün anısına hediye takdiminde bulundu. Daha sonra Sayın Yılmaz, güreş müsabakalarından dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Festivalde yapılan ağalık seçiminde ise Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun OTYAKMAZ 58 bin Türk lira ile 52. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali için “Festival Ağası” seçildi.

Festivalimizde geleneksel olarak yapılan ağalık koçu açık artırımasını ise Hüseyin Ateş 4 bin Türk lira karşılığında aldı.

Birçok farklı ilden gelen yaklaşık 250 güreşçinin katılımıyla 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilen Karakucak Güreş Festivali’nde gün boyu süren müsabakaların sonucunda Rıza YILDIRIM Başpehlivan oldu.

Festivale Cumhurbaşkanı Vekili TBMM Başkanı Sayın İsmet YILMAZ’ın yanı sıra Sayın Valimiz Âlim BARUT, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet AYIK, Doğanşar Dernek Başkanı Halil Göbel, Kaymakam Ömer Faruk KALA, Doğanşar Belediye Başkanı N. Oktay KARAMAN, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, İl Jandarma Komutanı Okçin AKŞİT, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, Sivas Spor Başkanı Mecnun OTYAKMAZ, Hafik Belediye Başkanı Mithat İLHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, Gençlik Spor İl Müdürü Salim KILIÇ, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yard. Hasan Hüseyin YILMAZ, AK Parti İl Başkanı Ziya ŞAHİN, Sivas Polis Okulu Müdürü Fehmi BOZDAĞ ve çok çok DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZ katıldı. Festivalin ikinci gününde Sivas Milletvekili Celal DAĞGEZ, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ ve MHP İl Başkanı Ragıp ÖZKAN da festivali alanını ziyaret ederek programa katıldılar.