50. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Türkiye Şampiyonası

Doğanşar Derneği ve  Doğan Kara Köse Hoca Vakfı öncülüğünde , Kaymakamlığımız ve Belediyemizin de büyük katkılarıyla gerçekleştirilen 50 Yıl Doğanşar Ahmet AYIK Güreşleri ve Bal Festivali ,Türkiye Karakucak Güreş Şampiyonası İlçemiz Güreş Alanında yapıldı.
Festivalimize Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ, İç İşleri eski Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN ,Valimiz Sayın Alim BARUT, Kaymakamımız Sayın Hakan KAFKAS, Belediye Başkanımız Sayın Oktay KARAMAN ,Sivas Belediye Başkanımız Sayın Sami AYDIN, İl Emniyet müdürümüz Turgay ÇALIŞKAN , İl Jandarma Komutanımız Okçin AKŞİT , İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Salih AYHAN , Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürümüz Salim KILIÇ , Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve Asrın Şampiyonu Hamza YERLİKAYA , Sivas Spor Başkanı Mecnun OTYAKMAZ , Olimpiyat Dünya ve Avrupa Şampiyonumuz Ahmet AYIK , Eski Güreş Ağamız İsmet SUNGUR, 2013-2014 Güreş Ağamız Osman AYIK , Yeni Seçilen Güreş Ağamız , Tozanlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa SÜS , Doğanşar Dernek Başkanı Halil GÖBEL , İl Encümenlerimiz , Mahalle ve Köy Muhtarlarımız , Kurum Amir Ve Memurlarımız ve vatandaşlarımız katıldı.Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ’a İlçemizin girişinde karşılama töreni hazırlandı.
Güreşlere 4 katagoride (Başpehlivanlar,Büyükler,Yıldızlar,Minikler) 261 güreşçi katıldı.Başpehlivanlık için 20 güreşçi mücadele etti.Yalçın ÖZMEN ‘in Başpehlivan olduğu müsabakada Sait BİNGÖL ikinci, Rıza YILDIRIM üçüncü oldu.
Güreşlerden bir gün önce ise Doğanşar ilçesi dipsizgöl mevki han yeri piknik alanında 50. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali ağamız OSMAN AYIK’ı karşılanıp araç konvoyu eşliğinde Doğanşar Ahmet Ayık Parkında gelindi. Parkta yapılan programın ardından karşılama töreni bitti.

fotoğrafların devamı için: http://dogansardernegi.com/etkinlik-fotograflari/